Bestemmingsplan Zwolle

Bestemmingsplan Zwolle

Bij het realiseren van een idee of wens wordt er vaak gekeken naar het bestemmingsplan. Je hoopt natuurlijk dat een omgevingsvergunning voldoende is en jouw plannen mooi binnen de kaders van het bestemmingsplan passen. Maar of je het nu over het nieuwbouw, verbouw of exploitatie van het perceel en de betreffende bebouwing hebt, is de realiteit vaak dat je in strijd bent met het bestemmingsplan.

Een bestemmingsplan is juridisch bindend en daar dien je je aan te houden. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar een pand met een industriebestemming gebruiken voor een meubelwinkel. In dit geval spreek je over de exploitatie dat plaatsvindt. Maar ook wijzigingen op het perceel betreffende nieuwbouw, aanbouw of verbouw kunnen in strijd zijn met het bestemmingsplan. Maar gelukkig kan je hier van afwijken! In het geval dat jouw idee of plan in strijd is met het bestemmingsplan kan (moet) je gaan voor een bestemmingsplanwijziging of een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure om het tot een succes te maken. Lees hier meer over bestemmingsplannen.

Bij CADDESK hebben wij meer dan 25 jaar ervaring met deze materie. Heb je een vraag of wil wil je een 1ste gratis en vrijblijvend advies? Vul dan het contactformulier in middels onderstaande knop. Een belletje met één van onze experts is natuurlijk ook prima!

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident