Bestemmingsplan

CADDESK doet bestemmingsplanwijzigingen, het opstellen van, bezwaar maken, juridische trajecten en meer!

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Wat is een bestemmingsplan? 

Een bestemmingsplan is wat de naam zelf eigenlijk al zegt. Het is een verzameling van percelen met de daaraan toegewezen bestemmingen. Per perceel kan gekeken worden welke bestemming erop rust. Het bestemmingsplan bevat de kaders van de bestemmingen waarin de betreffende bestemmingen uitgevoerd mogen worden.

Zo heb je verschillende categorieën bestemmingen. Hierbij mag je denken aan bijvoorbeeld een woonbestemming, bedrijfsbestemming, centrumbestemming, gemengde bestemming, agrarische bestemming en meer! Binnen elke bestemmingscategorie zijn er weer subcategorieën. Elk bestemmingsplan is dan ook door de gemeente handmatig opgesteld en betreft maatwerk als je het hebt over de kaders, wet- en regelgeving en eisen die erin zijn opgenomen. Ook op jouw perceel rust een bestemming dat juridisch bepaald wat je wel en niet mag.

Kan ik een bestemmingsplan wijzigen?

Een bestemmingsplan kan zeker gewijzigd worden. Dit kan middels een bestemmingsplanprocedure. Als jij bijvoorbeeld een perceel hebt waarop je woningbouw wilt gaan realiseren en er rust momenteel een andere bestemming op of er zitten beperkende regels aan, dan zal de huidige bestemming moeten worden aangepast. Een wijziging is dan ook vaak een investering dat goed uit kan.

Vaak gaat een wijzigingsprocedure niet zonder slag of stoot. Overheden en gemeenten houden zich vaak vast aan de geldende bestemmingen. De redenen hiervoor zijn zeer uiteenlopend. Vaak komt het erop neer dat men bang is voor het onbekende en dus star de huidige wet- en regelgeving (lees: huidige bestemming) wil blijven handhaven. Ongeacht hoe het proces zal lopen doe je er verstandig om een expert als CADDESK in de arm te nemen, wij weten hoe je deze trajecten moet aanvliegen om de gemeente in beweging te krijgen. Ontzorging van A tot Z.

Concreet

Een bestemmingsplan heeft als doel antwoord te geven op vragen waar je een gebouw, zoals bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand, mag bouwen en waarvoor jij deze gebouwen mag gebruiken. Het bestemmingsplan regelt ook hoe groot en hoog een gebouw mag zijn.

Ook zijn bestemmingsplannen verbonden aan gronden en bepaald het geldende bestemmingsplan welke activiteiten je wel en niet mag uitoefenen daarop.

Heb je bouw-/exploitatieplannen, wens je jouw perceel een andere bestemming te geven of anderzijds neem dan contact met ons op. Met 25+ jaar ervaring weten wij wat we doen en hoe je het traject moet aanvliegen! Laat ons jou adviseren.

Vul onderstaand formulier in voor een gratis en vrijblijvend 1ste advies of bel ons! Ook kunnen wij jou voorzien van een kostenschatting en informeren over de gebruikelijke procedures en lengtes hiervan.

  • Bestemmingsplan opstellen
  • Bestemmingsplanwijzigingen
  • Bezwaar bestemmingsplan
  • Bezwaar als belanghebbende
  • Juridische procedures
  • 25+ jaar ervaring
  • Advies van A tot Z!

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2021
Webontwikkeling door Convident