Locatie en haalbaarheidsonderzoek

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Het idee van een haalbaarheidsonderzoek

Je hebt een idee of wens die je graag wil uitvoeren. Het idee is ontstaan met een zeker doel voor ogen. Je wil de grond op een zekere manier gaan exploiteren. Dat hoeft niet altijd in geld maar kan ook een stuk woonplezier zijn die je eraan beleeft.

Als het nu gaat over een perceel grond waarop je wil bouwen of verbouwen, een woonhuis op wilt realiseren of een complete woonwijk, bedrijfspand of anders dan is het fijn om te weten voordat je kosten gaat maken of jou ideeën een reële kans van slagen hebben. Hiervoor is het locatie- en haalbaarheidsonderzoek.

Het haalbaarheidsonderzoek voorbeeld

In het onderzoek worden diverse aspecten tegen het licht gehouden en de risico’s en kansen daarvan ingeschat. Hoe zit het bijvoorbeeld met het huidige bestemmingsplan? En daarnaast met aspecten zoals geluid, milieu, stikstof, draagvlak, locatie en omgeving? In hoeverre is het haalbaar? En zo niet, hoe reëel is het om dan alsnog voor een bestemmingsplanwijziging te gaan of kan je beter naar alternatieven gaan kijken?

De onderzoeksconclusies uit zo’n dergelijk onderzoek geeft jouw de keuze om wel of niet verder te gaan met een project. Uiteraard bieden wij naast de resultaten ook ons advies waarop jij jouw keuze kan baseren. Risico’s en zekerheden worden afgewogen. Tevens worden er alternatieven geboden die naar ons inziens wel haalbaar zijn.

Een conclusie is één, maar een concreet advies en potentieel vervolgtraject is twee! Daar zit onze expertise immers ook door jarenlange ervaring.

De fasen

Bij CADDESK werken wij daarom in 4 fasen: beleven, streven, plannen en maken! In elke fase worden de betrokken aspecten, factoren en derden meegenomen. Zo zet je de stappen in de juiste volgorde en loop je niet tegen de muur.

Ben je benieuwd wat een locatie- en haalbaarheidsonderzoek voor jou kan betekenen? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend en gratis 1ste gesprek! Bellen mag ook!

 

  • Kennis
  • Deskundigheid
  • 25+ jaar ervaring
  • Juiste tools
  • Ontzorging van A tot Z!

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident