Omgevingsvergunning

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

De omgevingsvergunning, onlosmakelijk verbonden met het bestemmingsplan. Een omgevingsvergunning is een vergunning die je in de meeste gevallen nodig zal hebben bij nieuwbouw of grotere wijzigingen aan een bestaand pand of woning. Dat geldt ook wanneer je een bedrijfspand in gebruik wil nemen of wanneer er sprake is van een gewijzigd gebruik van het betreffende pand. Dan spreken we over een afwijkende vergunning.

Verschil omgevingsvergunning met bestemmingsplan

Op je perceel ligt een bestemming, binnen deze bestemming kan je gerust wat wijzigingen aanbrengen mits het niet in strijd is met het huidige bestemmingsplan. Wil je bijvoorbeeld een stuk bij je bestaande bedrijfspand bouwen omdat de zaken zo goed gaan? Dan doet de omgevingsvergunning de trick! Voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning toetst de gemeente dus of jouw plannen binnen de kaders van het bestemmingsplan valt. Zo ja, dan krijg je jouw vergunning.

Uitgebreide omgevingsvergunningprocedure

Anderzijds kan het ook zo zijn dat jouw plannen om een stuk bij het bestaande bedrijfspand te bouwen in strijd is met het bestemmingsplan. Dan zal je voor een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure moeten gaan. In deze procedure pleit jij middels een ruimtelijke onderbouwing waarom jouw plannen reëel en passend zijn en dus een afwijkende omgevingsvergunning zou moeten krijgen. Anderzijds kan je gaan voor een algehele bestemmingsplanwijziging. Het betreft maatwerk dus je moet hierin een goede keuze maken, deze keuze hangt mede af van jouw algehele toekomstplan.

Heb je plannen om een nieuwe woning of bedrijfspand te bouwen, ga je uitbreiden, of vergroot/verander je je huidige bedrijfsactiviteiten? Dan heb je ongetwijfeld een (afwijkende) omgevingsvergunning nodig.

Deze vergunning kunnen wij voor jou verzorgen! Vul onderstaand formulier in en ontvang van ons een 1ste gratis en vrijblijvende advies! Je mag ons natuurlijk ook even bellen!

  • Vakkennis
  • Deskundigheid
  • 25+ jaar ervaring
  • A tot Z ontzorging

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident