Principeverzoek

Veel te weten komen voor weinig kosten!

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Principeverzoek gemeente

Heb je plannen om te bouwen, uit te breiden of te veranderen van activiteiten op een locatie en passen jouw plannen niet (geheel) binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan dat op het perceel rust? Dan is de kans groot dat je als 1ste stap een principeverzoek in gaat dienen.

Het doel van het principeverzoek

Het doel van een principeverzoek is een 1ste stap in het proces om de welwillendheid van de gemeente te toetsen. Het college van burgemeester en wethouders doet een voorlopige uitspraak over de haalbaarheid van jouw project. Zo weet je in een vroeg stadium hoe de gemeente in beginsel tegenover jouw initiatief staat.

Ben je van de rest nu af?

Een principeverzoek is een 1ste indicatie en toetsing zodat je weet waar je aan toe bent. Dit betekent dat je in het verdere stadium meer gegevens en onderzoeken moet aanleveren die van relevantie zijn. Nu vraag je je vast af… waarom doe ik dan het principeverzoek?

Voordelen principeverzoek en vervolg

Het voordeel van een principeverzoek is dat je zonder al te veel tijd en geld erin gestoken te hebben weet of jouw project haalbaar is. Tevens weet je in een vroeg stadium hoe de gemeente tegenover jouw plannen staat. Zodoende heb je hun visie vroeg inzichtelijk en weet je op welke knoppen je moet drukken bij eventuele vervolgstappen.

Deze aanpak levert een hogere succesratio op waardoor jouw droom werkelijkheid wordt! Anderzijds weet je ook direct wanneer je juist niet moet doorgaan met maken van kosten en dat je, jammer genoeg, je plannen moet wijzigen of stopzetten. Let wel: in sommige gevallen doe je er juist goed aan om niet een principeverzoek in te dienen maar de weg anders te bewandelen. Dit adviseren wij bij complexere initiatieven.

Wil je vrijblijvend een gratis 1ste advies over hoe je met jouw initiatief het beste in contact kan treden met de gemeente voor optimaal resultaat? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op. Ons bellen mag uiteraard ook!

De voordelen:

  • Jarenlange ervaring
  • Proces én inhoud
  • Concrete implementatie
  • Realistische en haalbare insteek
  • Toetsing haalbaarheid
  • Slimme spreiding van kosten én risico

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident