Ruimte voor ruimte regeling 2018

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Ruimte voor ruimte regeling 2018

De ruimte voor ruimte regeling is ontstaan om ervoor te zorgen dat het landelijk gebied minder beeldverstorende voormalige agrarische bedrijfsgebouwen gaat tellen. Mensen die ervoor kiezen om (een deel van) deze bedrijfsgebouwen op hun erf te gaan slopen krijgen er veel voor terug!

Wat krijg je ervoor terug? 

De Ruimte voor ruimte regeling 2018 verschilt per provincie. Maar de basis is hetzelfde. Als we het voorbeeld van de regeling in Friesland erbij pakken is de regel dat men minimaal voor 750 of 1.000m2 (afhankelijk per gemeente) aan voormalige agrarische panden sloopt. In ruil hiervoor krijg je het recht op één nieuwe woning. In beginsel is dat op het eigen terrein, waar je dus naast de huidige woning een woning kan bijbouwen. Tevens zal de bestemming dat op het perceel rust van agrarisch naar een woonbestemming worden gewijzigd.

Super! Maar wat maakt dat zo bijzonder? 

Het recht op het bouwen van één woning in het landelijk gebied klinkt misschien niet heel bijzonder, maar dat is het wel! Het beleid van provincie en gemeenten is namelijk dat er normaliter geen nieuwe woonbestemmingen in het landelijk gebied worden verleent (en dus ook geen woningen). Tevens kan je het recht op de te bouwen woning ook op een andere locatie toepassen.

Wat valt er onder agrarische bebouwing?

De criteria hiervoor zijn zeer ruim! Dit kunnen loodsen en stallen zijn, maar ook silo’s en sleufsilo’s vallen hieronder.

Meer en actuele informatie over dit onderwerp lees je op deze pagina. Heb je vragen of wil je weten wat CADDESK voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in voor een 1ste gratis en vrijblijvend advies! Bellen mag natuurlijk ook.

  • Kennis & expertise
  • Deskundigheid
  • Jarenlange ervaring
  • No-nonsense
  • Maatwerk
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident