Ruimte voor ruimte regeling 2019

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Ruimte voor ruimte regeling 2019

De ruimte voor ruimte regeling 2019 is er om beeldverstorende gebouwen op agrarische bestemmingen terug te dringen. Want zeg nou zelf; grote loodsen en silo’s in het landschap zijn niet bepaald mooi. Vooral als het niet meer in gebruik is. En voor dat laatste is de regeling ontstaan. Overtallige agrarische gebouwen die niet meer gebruikt worden als dusdanig. Maar hoe werkt deze regeling?

Hoe werkt de RvR-regeling? 

Deze ruimte voor ruimte regeling betekent concreet dat als jij minimaal voor 750 of 1.000 vierkante meter (verschilt per provincie) sloopt van agrarische bebouwing op jouw terrein, je in ruil daarvoor het recht verkrijgt op een woontitel in het landelijk gebied. Tevens wordt de bestemming dat op het betreffende perceel rust van agrarisch naar een woonbestemming gewijzigd. Je kan nu een 2de woning realiseren op het grote stuk erf!

Ook kan je het recht op deze woning elders toepassen. Hier zijn wel wat regels aan verbonden. Zo mag je niet lukraak overal een woning neerzetten want daar zal de gemeente niet aan meewerken. Maar heb je een passend perceel gevonden tussen huidige bebouwing in, zoals een lintstrook dan wil de gemeente haar medewerking wel verlenen.

Het klinkt misschien allemaal niet heel spannend, maar vergeet niet dat het beleid van gemeenten is dat er geen nieuwe bebouwing meer in het landelijk gebied mag komen. Het recht op een woning in het landelijk gebied is daarom wel speciaal. En stja, daar staat wat tegenover. Namelijk de sloop van minimaal 1.000m2 aan verstorende bebouwing.

En als ik dat woningrecht niet hoef? 

Je kan een deel of alle van de gesloopte vierkante meters aan derden verkopen! Tevens is het woningrecht ook verhandelbaar. Ongeacht waarvoor je gaat, als je sloopt kan je eraan verdienen!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies? Voor een 1ste gratis en vrijblijvend adviesgesprek vul je onderstaand formulier in. Bellen mag uiteraard ook!

Aanvullende en actuele informatie vind je op deze pagina.

  • Kennis & expertise
  • Deskundigheid
  • Jarenlange ervaring
  • No-nonsense
  • Maatwerk
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident