Ruimte voor ruimte regeling

Jouw vierkante meters zijn geld waard!

Een gratis 1ste advies? Klik hier!

Ruimte voor ruimte regeling 2021

De ruimte voor ruimte regeling is in het leven geroepen om te voorkomen dat het landelijk gebied wordt aangetast door beeldverstorende voormalige agrarische bedrijfsgebouwen. Uiteraard staat hier wat voor tegenover. Hoe het werkt? Dat leggen wij jou uit!

Wat houdt de Rood voor rood regeling (synoniem voor RvR-regeling) precies in?

De rood voor rood regeling, ook wel ruimte voor ruimte regeling genoemd, is een regeling die per provincie kan verschillen en is opgenomen in de Provinciale verordening ruimte. Wanneer je plannen hebt om beeldverstorende agrarische bebouwing te slopen die voldoen aan de rood voor rood regeling, kan je ter compensatie van die sloop het recht verkrijgen om één nieuwe woning te bouwen in het landelijk gebied. Dit is bijzonder want het huidige beleid van provincie en gemeenten is dat er geen nieuwe woningen meer in het landelijk gebied mogen worden gerealiseerd. Mét uitzondering als men dus de rood voor rood regeling toepast!

Je mag de betreffende woning zowel op jouw eigen perceel of op een derde locatie realiseren in het landelijk gebied. Ook wordt de bestemming van het betreffende perceel omgezet naar een woonbestemming.

Heb jij bijvoorbeeld een perceel aangekocht met een aantal verouderde gebouwen en wil je er geen agrarische activiteiten meer op ontplooien maar gewoon ruim wonen & leven? Of ben jij een agrariër die stopt met zijn bedrijfsactiviteiten en de wens heeft om een tweede woning op het erf of elders te realiseren? Dan kan jij ongetwijfeld in aanmerking komen voor deze mooie regeling!

En als ik geen nieuwe woning hoef maar alleen wil slopen? 

Je kan de gesloopte meters of verworven woontitel ook doorverkopen! Loodsen, stallen, silo’s, maar ook sleufsilo’s vallen onder deze regeling! Tevens hoef je niet verplicht alle gebouwen te slopen op jouw terrein. Een deel kan blijven staan.

Gouden tip: ga niet op voorhand slopen, dan heb je het recht verspeeld op de al gesloopte vierkante meters. Je moet eerst de procedure bij de gemeente in gang zetten.

Kortom: jouw vierkante meters zijn links- en rechtsom dus geld waard in geld of woningrecht! Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor een 1ste gratis en vrijblijvend advies vul je onderstaand formulier in. Bellen mag uiteraard ook!

 

  • Kennis & expertise
  • Deskundigheid
  • Jarenlange ervaring
  • No-nonsense
  • Maatwerk

Wil je graag de mogelijkheden bespreken?

Neem dan gerust contact met ons op, onze vakspecialisten staan altijd voor je klaar!

Contact opnemen
© CAD Desk 2024
Webontwikkeling door Convident